Doe mee! | De Vrije Student

Voor de Universiteitsraadsfractie van De Vrije Student Utrecht zijn we op zoek naar nieuwe universiteitsraadsleden die volgend jaar het College van Bestuur kritisch willen controleren en meer dan 30.000 Utrechtse studenten willen vertegenwoordigen. Bekijk dus snel onderstaande vacature!

Wie zijn wij?
De Vrije Student is een landelijke studentenpartij die sinds 2015 als reactie op de toenemende bevoegdheid van de medezeggenschap studenten vertegenwoordigt op onderwijsinstellingen in Nederland. Op dit moment wordt De Vrije Student vertegenwoordigd in de universiteitsraden van de Universiteit van Amsterdam, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. De leden van De Vrije Student bestaan uit kritische studenten die een eigen mening hebben en niet bang zijn die te verkondigen.

Wat doet een Universiteitsraadslid?
Een student-lid van de Universiteitsraad vertegenwoordigt samen met elf andere studenten van verschillende partijen de studenten tegenover het College van Bestuur, controleert haar en bepaalt mede het beleid van de universiteit. Dit doen zij in samenwerking met 12 personeelsleden. Een student-raadslid fungeert tevens als een lobbyist voor de studentenbelangen tegenover de vele ambtelijke medewerkers van de universiteit. Tenslotte zijn universiteitsraadsleden de vertegenwoordigers van de Utrechtse studenten bij officiële gelegenheden.

Wat levert een jaar in de Universiteitsraad op?
Als raadslid krijg je:
– Een jaar lang (september ’19 – augustus ’20) een kijkje achter de schermen van een grote organisatie en de mogelijkheid om invloed daarop uit te oefenen.
– Een mogelijkheid om ervaring op te doen met het analyseren van beleidsstukken, het debatteren met bedreven bestuurders en het schrijven van eigen voorstellen.
– Een zeer diverse groep, bestaande uit zowel studenten als personeel, om mee samen te werken.
– Mogelijkheid om ervaring op te doen met campagnevoeren, lobbyen en verkiezingsprogramma’s schrijven
– Contacten met alle lagen van de universiteit, van hoogleraren tot aan eerstejaars en van kleinschalige studieverenigingen tot de corpora.
– Uitgebreide mogelijkheden om een groot netwerk op te bouwen zowel binnen als buiten de organisatie.
– De beschikking over een gedeeld kantoor in het Bestuursgebouw.
– Een vergoeding van ca. €695,- per maand (0,8 FTE; 32 uur per week).

Wie past er bij De Vrije Student?
De Vrije Student is een studentenpartij met een duidelijke signatuur. Daarom zijn we op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten of iemand die deze vaardigheden graag wil leren:
– Kritisch denkvermogen
– Hoge mate van spreekvaardigheid & uitdragen eigen visie
– Betrokken bij de academische gemeenschap en de UU
– Sociaal vaardig en gedreven in samenwerken
– Leergierig
– Niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit
– Een gevoel of interesse voor politiek is een pre
Tevens is het verplicht dat je op 1 april 2019 bent ingeschreven aan de UU en is het wenselijk dat je aanwezig bent tijdens de campagne (20–22 mei).

Ik ben geïnteresseerd! Wat nu?
Mooi! Leden van de Universiteitsraad worden jaarlijks in mei verkozen. Wanneer je solliciteert op deze vacature, solliciteer je op een plek op de kieslijst van De Vrije Student. We zoeken dus meer dan één persoon. Je kan reageren op deze vacature door voor 15 maart je CV en een korte motivatiebrief naar utrecht@devrijestudent.nl te sturen.

Ik heb eerst nog wat vragen. Wat dan?
Schroom dan niet om contact op te nemen met ons huidige raadslid Sebastian Wijnands of te mailen naar bovenstaand mailadres! Kijk tot slot ook eens op onze Instragam en Facebook.